Skip to content
curăța mașina de spălat vase

Cum scoți sertarele înainte să le cureți

Cea mai bună metodă de a curăța sertarele, fie că sunt de bucatarie sau ale unui dulap prăfuit, este să le scoți pentru a avea acces total. Citește mai departe pentru a descoperi ghidul nostru a scoate rapid si ușor diferite tipuri de sertare glisante.

Pași cheie

 • Deși e tentant să n-o faci, încearcă să elimini resturile de mâncare din farfurii înainte să le bagi la spălat. Altfel, filtrele și brațele rotative se pot înfunda mai rapid, iar mașina nu va mai da același randament.
 • Lasă mașina să se usuce după fiecare ciclu – vei preveni apariția bacteriilor și a mucegaiului care se dezvoltă în interior dacă există umezeală.
 • Asigură-te că folosești un agent de clătire, sare și detergent conform instrucțiunilor producătorului și în funcție de tipul de apă din locuință.

Mașina de spălat vase emană un miros neplăcut? La fel ca mașina de spălat rufe, chiar dacă aceasta este concepută să curețe, trebuie și ea să fie curățată pentru a te asigura că îți oferă rezultatele optime. Și nu vorbim doar despre filtru, care se murdărește cel mai repede, mai ales dacă bagi la spălat vase și tacâmuri cu resturi de mâncare. Trebuie să urmezi un număr de pași pentru ca mașina de spălat vase să funcționeze eficient – verifică ghidul nostru de mai jos.

Cum curăț mașina de spălat vase?

 • Pune-ți o pereche de mănuși de cauciuc și protejează-ți hainele. E o idee bună să pui și niste ziare sau un prosop vechi pe podea, sub ușa mașinii, pentru a absorbi eventuale picături care se scurg.
 • Oprește și scoate din priză mașina pentru a te asigura că nu te vei electrocuta din greșeală!
 • Citește instrucțiunile producătorului și află cum să menții funcționarea mașinii.
 • Pulverizează cu interiorul și exteriorul mașinii de spălat, precum și elementele detașabile ale acesteia cu Cif Spray Perfect Finish pentru suprafețe din inox. Cif Spray Perfect Finish pentru suprafețe din inox este o soluție specializată, special concepută pentru a îndepărta murdăria dificilă (amprente, urme de apă și grăsime). Spray-ul nostru conferă strălucire și îngrijește suprafețele din inox, fără a lăsa urme. Capul spray-ului permite un control optim asupra aplicării și, totodată, este dotat cu un sistem care asigură siguranța copiilor, în cazul în care, întâmplător, cel mic descoperă, ca un explorator veritabil, produsul prin casă.
 • Dacă este prea multă grăsime în interiorul mașinii, folosește Cif Power & Shine Spray Degresant. Acest spray este soluția ideală pentru o bucătărie impecabilă. Îndepărtează, dintr-o mișcare, 100% urmele persistente de grăsime și murdăria dificilă, lăsând suprafețele strălucind de curățenie și fără urme. Tu vei obține suprafețe curate și strălucitoare, iar bucătăria ta va avea un miros plăcut și revigorant tot timpul! În plus, formula produsului este unică și conține ingrediente derivate din surse naturale (uleiuri de portocală și mandarină).
 • Scoate grătarele mașinii și curăță-le cu Cif Spray Perfect Finish pentru curățarea cuptorului și a grătarului. Formula sa puternică cu agenți degresanți elimină până și cele mai încăpățânate pete de grăsime sau mâncare întărită prezente pe cuptor, grătar sau plită. Verifică dacă părtile de metal au rugină – în caz că sunt expuse, le poți proteja cu un strat de vopsea pentru vinil.
 • Folosește scobitori sau șurubelnițe pentru a elimina mâncarea blocată în găurile mici din brațele rotative.
 • Curăță, apoi, interiorul mașinii cu o lavetă din microfibră, oferind atenție sporită zonelor în care se pot ascunde reziduuri de mâncare sau detergent.
 • Folosește un burete pentru a freca resturile de mâncare rămase în jurul ușii, dar mai ales a balamalelor – aici nu circulă apa, motiv pentru care se strânge murdărie. Pulverizează de câte ori este nevoie cu Cif Power & Shine Spray Degresant pentru bucătărie în zonele cu mâncare.
 • Scoate filtrele și curăță-le cu Cif Spray Perfect Finish pentru cuptor. Ulterior, clătește-le cu apă curată.
 • Reașează toate elementele detașabile și pornește un ciclu scurt pentru a încheia procesul de curățare.
 • Ultimul pas – șterge exteriorul mașinii cu o lavetă și elimină orice pată, inclusiv de pe ecran sau butoane. Te vei convinge singur de faptul că Cif Spray Perfect Finish pentru suprafețe din inox face minuni!
 •  

  Tips & Tricks

   

  Bucătăria este locul unde ne întâlnim cel mai des. Este locul unde ne strângem la masă familia și prietenii. În același timp, aici avem cele mai multe obiecte, de la ustensile mici- tacâmuri, vase, tel, recipiente pentru mâncare, până la obiecte mai voluminoase, precum cuptorul cu microunde și aragajul. Toate ne sunt dragi și știm că sunt achiziționate cu efort. Menține-le frumoase și strălucitoare ca la “prima întâlnire” cu Cif Power & Shine Spray Degresant pentru bucătărie! Redă zămbetul obiectelor dragi din casă cu Cif Power & Shine Spray Degresant pentru bucătărie!

  Tot bucătăria este locul unde întâlnim cele mai multe obiecte din inox, de la ustensile mici- tacâmuri, tel, recipiente pentru mâncare, până la obiecte mai voluminoase, precum aragaz, frigider, chiuvetă sau hotă. Toate ne sunt dragi și știm că sunt achiziționate cu efort. Menține-le frumoase și strălucitoare ca la “prima întâlnire” cu Cif Spray Perfect Finish pentru suprafețe din inox! Redă zămbetul obiectelor dragi din casă, acum cu soluția noatră specializată, Cif Spray Perfect Finish pentru suprafețe din inox!