Skip to content
Cum scoți sertarele înainte să le cureți

Cum scoți sertarele înainte să le cureți

Cea mai bună metodă de a curăța sertarele, fie că sunt de bucatarie sau ale unui dulap prăfuit, este să le scoți pentru a avea acces total. Citește mai departe pentru a descoperi ghidul nostru a scoate rapid si ușor diferite tipuri de sertare glisante.

Pași cheie

 • Sertarele de lemn sunt cele tradiționale, pe care trebuie doar să le tragi cu fermitate.
 • Cele glisante, cu rulmenți pe lateral, au o pârghie care trebuie decuplată pentru ca acestea să fie scoase.
 • Sertarele “soft-close” au o clemă care trebuie extrasă sau trebuie împins levierul.

Cea mai bună metodă de a curăța sertarele, fie că sunt de bucatarie sau ale unui dulap prăfuit, este să le scoți pentru a avea acces total. Citește mai departe pentru a descoperi ghidul nostru a scoate rapid si ușor diferite tipuri de sertare glisante.

Asigură-te că, înainte să scoti sertarele, acestea nu conțin obiecte grele sau ascuțite, care te pot accidenta. Începe cu sertarul de sus în cazul mobilierului mobil, pentru a-și menține echilibrul.

Cum să scoți sertarele cu șină de lemn

În general, metoda aceasta e cea mai simplă:

 • Întotdeauna începe cu partea de sus a mobilierului pentru a nu distribui greutatea în partea de sus – altfel, poate cădea peste tine.
 • Scoate sertarul, având grijă să fie drept și la nivel.
 • Trage până ajunge în punctul maxim.
 • Când ajungi în acest punct, e nevoie de puțină forță în plus. Trage tare până iese de pe fantă.

 

Cum să scoți sertarele unui dulap cu șine laterale pe rulmenți

 • Trage de sertar până în punctul maxim.
 • Verifică eventuale șuruburi care pot bloca șina. Dacă nu există sau deja le-ai scos, treci la pasul urmator.
 • Găsește pârghia de pe lateral.
 • Decuplează acea pârghie și trage în același timp sertarul.
 • Cand îl pui la loc, asigură-te că șinele sertarului sunt aliniate. Împinge până auzi un “click” și gata.

 

Cum să scoți sertarele glisante din bucatarie cu sistem de auto-închidere

 • Scoate sertarul.
 • Asigură-te că sistemul de glisare este extins la maximum.
 • Găsește pârghia basculantă sau clema sistemului de glisare. În cazul pârghiei, aceasta trebuie împinsă în direcția în care se mișcă, pe când clema trebuie pur și simplu scoasă.
 • Pe masură ce împingi pârghia basculantă sau tragi clema, trebuie ca în același timp să tragi și sertarul. Unele sertare trebuie să fie înclinate puțin pe spate pentru a le putea scoate.

Iata, deci, că acest ghid te ajută să scoți orice tip de sertar din dormitor, baie sau bucatarie, fără mari eforturi, pentru a începe curățenia cu dreptul.

 

Cum cureți sertarele din lemn

Pulverizează cu Cif Spray Perfect Finish și șterge cu o lavetă uscată din microfibră.

Cif Spray Perfect Finish pentru curățarea obiectelor din lemn este o soluție specializată, concepută pentru a îndepărta 100% murdăria, hrăni, proteja și îngriji suprafețele. Formula sa puternică îndepărtează praful dintr-o mișcare. Spray-ul nostru conferă strălucire și îngrijește suprafețele de orice fel, fără a lăsa urme. Capul spray-ului permite un control optim asupra aplicării și, totodată, este dotat cu un sistem care asigură siguranța copiilor, în cazul în care, întâmplător, cel mic descoperă, ca un explorator veritabil, produsul prin casă. 

 

Tips & Tricks

“Acasă” nu este doar un sentiment, ci și un loc. Un loc construit cu amintiri și obiecte care ne exprimă personalitatea. Toate aceste obiecte ne sunt dragi și știm că sunt achiziționate cu efort. Menține-le frumoase și strălucitoare ca la “prima întâlnire” cu Cif Spray Perfect Finish pentru lemn! Redă zămbetul obiectelor dragi din casă, acum cu soluția noatră specializată, Cif Spray Perfect Finish pentru lemn!

P.S.: Pentru obiectele tapițate cu piele poți folosi, fără ezitare, Cif Spray Perfect Finish pentru piele. Produsul reprezintă o soluție specializată, concepută pentru a îndepărta 100% murdăria, hrăni, proteja și îngriji suprafețele. Formula sa puternică îndepărtează praful și petele dintr-o mișcare. Cif Spray Perfect Finish pentru piele este soluția ideală pentru suprafețe frumoase și strălucitoare!