Skip to content
2014. Prima ediție CIF Curată România – Fațadele de bloc

2014. Prima ediție CIF Curăță România – Fațadele de bloc

Fațadele de bloc

Detalii despre eveniment

2014

Vară, 2014. Pe drumul către casă, cel mic îți pune o sumedenie de întrebări. Îi răspunzi la toate cât mai detaliat, pe-nțelesul lui. La un moment dat, te întreabă ce înseamnă acel cuvânt scris pe fațada blocului. Știi ce înseamnă, dar nu știi ce să-i răspunzi.

Atunci începi să observi toate cuvintele urâte scrise cu spray negru pe beton, pe fier, pe lemn. Oriunde privești, sunt acolo. Devine înspăimântător să privești lumea prin ochii unui copil.

 

Nevoia părinților de a elimina mesajele și însemnele agresive sau vulgare de pe stradă, care pot afecta dezvoltarea copiilor lor, ne-a inspirat să demarăm o întreagă campanie națională. Pentru a limita acestă expunerea a celor mici la agresivitate, pentru a-i feri de interacțiunea cu aceste mesaje pe care le întâlnesc în diferite locuri, Cif, un produs de curățenie cu o istorie de peste 16 ani în România, lansează o inițiativă curajoasă: ‘’curățarea străzilor din România de mesaje agresive.’’

 

Astfel, în prima ediţie Cif Curată România, am ajuns în 11 orașe din țară, curăţând peste 100 de locuri publice cu ajutorul voluntarilor noștri.

 

Ce-a urmat după? Reacții și fotografii virale ale oamenilor uimiți de transformările spectaculoase – străzile lor arătău, în sfârșit, frumoase și curate. Acesta a fost semnalul că se poate, că împreună putem face o schimbare, dar și că ce-am început în 2014 trebuie să continue și anul următor, de data asta cu o provocare și mai mare: scările de bloc.

Bun venit, frumusețe! Proiectul 2014, Prima ediție CIF Curată România – Fațadele de bloc