Inveseleste spatiile mici cu un terariu in miniatura

Micile detalii pot face diferenta cand vine vorba de aspectul general al casei tale. Terariile sunt o metoda simpla de a decora un spatiu mic sau de a adauga un element de noutate in camera. Sunt mici, dar de efect, perfecte pentru a aduce lumea de afara in interior. In acest articol iti aratam cum sa transformi un bec vechi intr-un terariu.   

Ai nevoie de:

 • Cif Cream
 • Carpa din microfibra
 • Un bec sferic folosit
 • Cleste cu varf ascutit
 • Surubelnita cu cap drept
 • Ac de metal sau perforator
 • Ochelari de protectie si manusi
 • Picioruse de silicon (sau fir, daca vrei sa-ti agati terariul)
 • Nisip
 • Muschi
 • Plante suculente, aerofite sau flori
terrarium_step1


Pasul 1: Curata becul

Daca becul nu mai functioneaza si e prafuit, acum e momentul sa-i dai o noua viata. Aplica o picatura de Cif Cream pe o carpa de microfibra, apoi pur si simplu sterge-l pentru a inlatura praful si murdaria. Dupa clatire, usuca becul cu grija cu un servet pentru a-i dezvalui stralucirea.

terrarium_step2


Pasul 2: Scapa de firele din interior

Pentru pasul acesta, va trebui sa-ti pui ochelarii de protectie, manusile si sa lucrezi pe un ziar sau hartie. Indeparteaza marginea de cupru de la capatul punctului de fixare cu ajutorul clestelui. Odata ce ai ridicat aceasta margine, trage pana cand intregul capat de cupru se desprinde si dezvaluie un mic orificiu. Forteaza surubelnita cu cap drept in acest orificiu si sparge cu grija sticla neagra de la capatul becului. Apoi foloseste clestele pentru a scoate firele din interior ca sa poti umple becul cu nisip, muschi, plante aerofite sau flori.

terrarium_step3


Pasul 3: Ataseaza piciorusele de silicon sau firul

Iti aratam acum cum sa fixezi terariul. Decide daca vrei sa-l agati sau sa-l pui pe o suprafata plana. Daca terariul tau va sta pe o masa sau etajera, lipeste piciorusele de silicon pe o parte. Daca vrei sa-l agati, va trebui sa faci cate o gaura pe fiecare laterala a capatului de metal, folosind acul sau perforatorul. Vei trece un fir prin fiecare gaura, intarind cu un nod pe fiecare parte. 

terrarium_step4


Pasul 4: Umple terariul in miniatura

Odata ce ai decis unde vrei sa-l pui, acopera fundul becului cu nisip si mai apoi cu muschi si mici plante. Ai grija sa umpli doar o treime din terariu pentru ca florile sa aiba loc sa creasca.

terrarium_step5


Pasul 5: Aseaza-l la locul lui

Noi credem ca aceste mici terarii arata grozav in bai, pe pervazuri, deasupra caminelor sau chiar afara. Orice loc luminos e perfect. Alegerea e a ta.

Indiferent unde alegi sa-l pui pe al tau sau ce vrei sa plantezi in el, ne-ar placea sa vedem cum l-ai folosit pentru a da un aer deosebit casei tale. Ai incercat proiectul nostru? Arata-ne rezultatul pe pagina noastra de Facebook.  

TOP